Študenti SPŠ vo Svidníku môžu využívať moderný fotoateliér

23.10.2011 Svidník

Svidník 22. októbra (TASR) - Študenti Strednej priemyselnej školy vo Svidníku môžu na vzdelávanie sa v odborných predmetoch využívať nový moderný fotoateliér. Podľa riaditeľa školy Pavla Olejára náklady na rekonštrukciu a modernizáciu tejto učebne dosiahli 7000 eur.
„Sme radi, že vďaka sponzorovi sa nám podarilo zmodernizovať a vybudovať v škole fotoateliér tak, aby sa aj predmet, akým je fotografovanie, vyučoval za pomoci najmodernejšieho profesionálneho vybavenia,\" konštatoval Olejár.
Okrem úpravy priestorov zakúpili profesionálnu štúdiovú zostavu, ktorá pozostáva z troch zábleskových svetiel, dvoch veľkoplošných softboxov, odrazových dosiek dáždnikov a rôznych fotopozadí. Pribudli dve profesionálne zrkadlovky, vymeniteľné objektívy s filtrami a fotobleskom, bezdrôtové odpaľovacie zariadenie a študijná literatúra.
Podľa riaditeľa je fotoateliér so svojím súčasným vybavením vhodný pre mierne pokročilých a pokročilých fotografov, ktorí sa chcú venovať fotografii na umelecké i komerčné účely. Zručnosti získané v tejto učebni sa zídu najmä študentom odborov propagačná grafika, grafický a priestorový dizajn i odboru grafika vizuálnych komunikácií.
Vedenie školy je presvedčené, že moderné vybavenie pomôže žiakom pri zdokonaľovaní fotografického videnia, čo im umožní experimentovať a priblížiť sa k výtvarnej, umeleckej fotografii.
Zriaďovateľom SPŠ vo Svidníku je Prešovský samosprávny kraj (PSK). Škola svojimi vzdelávacími programami pripravuje odborných zamestnancov v oblasti odevníctva, odevného dizajnu, ekonomiky, propagačnej grafiky a propagačného výtvarníctva.
 

Vyberte región